.

.

Баркод пластмасова карта и пластмасова карта за поръчка

Баркод пластмасова карта и пластмасова карта за поръчка

Оценки на купувача:

BGN 0.06
Брой продукти
В магазина


Висок квалитет Баркод пластична Картичка и да пластична картичка сопствени направени
Баркод картичка може да биде призната од страна на оптички скенери нарекува баркод читачи или скенирани од слика со специјален софтвер. Всушност, бар-кодот е група на печатени паралелни линии, ширини и проред на линии претставуваат може да се чита на различни податоци и информации. Постојат многу типови на бар-кодови достапни, како што се EAN-13, EAN-8, EAN-128, Кодекс 39, Кодекс 25, UPC-код, UPC-E код и така натаму. Код 39 : Способни за кодирање големи букви A-Z; цифри 0-9; и специјални знаци како што се ПРОСТОР, минус (-), точка (.), долар знак ($), коса црта (/), проценти (%) и плус (+).Овој бар-код може да биде на било која должина, но повеќе ликови кодирани, поголем симбол ќе биде. Шифра 128 : Ова е алфанумерички симбол способен за кодирање цифри 0-9, големи и мали букви A-Z, и сите стандардот ASCII симболи. Code128 е променлива должина на повеќе ликови, поголеми симбол ќе биде на готовиот пластична картичка со бар-код. Кодекс 93 : Способни за кодирање на исти ликови како нормален Код 39 бар-код картички; големи букви A-Z; цифри 0-9; и специјални знаци како што се ПРОСТОР, минус (-), точка (.), долар знак ($), коса црта (/), проценти (%) и плус (+). Единствената разлика е во тоа што овој симбол е повеќе компактно. UPC-A : Ова фиксна должина, нумеричка-само симбол мора да содржи 12 цифри. EAN_JAN-13 : Оваа фиксна должина, нумеричка само симбол е сличен на UPC-А, но encodes 13 карактери наместо 12. EAN_JAN-8 : Ова фиксна должина; нумерички-само симбол е компресирана верзија на UPC-A. Сите бар код картички мора да содржи 6 цифри и бидејќи UPC-E се користи за бројот на системот, сите симболи мораат да почнат со нула. UCC_EAN128 : Овој симбол е способен за кодирање на истите ликови како нормален Код 128 баркод; цифри 0-9; големи и мали букви A-Z; и сите стандардот ASCII симболи. Сепак, UCC/EAN 1 UCC/EAN 128 Barcode28 формати на податоци во еден поинаков начин, така што на видот на информации кои се кодирани може да се идентификува. Ова е направено со примена идентификатори. Овие 2, 3, или 4 цифрен броеви се затворени во заграда е и да се идентификуваат типот на податоци кој следи.

Подробности

търговска марка:
HYS
Контурите:
ISO карта
силата на:
Пасивна Карта
Режим Опознавания:
Само За Четене
Тип Чип:
Баркод
Честота:
Няма

Те също купуват с този продукт